Az ukrán-orosz háború és a manipuláció

Állítólag Amerikából érkezett az a hír, hogy ma hajnalban, azaz 2022. február 16-án a korai órákban Oroszország meg fogja támadni Ukrajnát. Most, mikor e cikket írom, már rég nincs hajnal, de az említett offenzíváról még nem érkeztek hírek. Milyen meglepő, nem?

Arról is szóltak a híradások, hogy az ukrán határnál állomásozó orosz csapatok elkezdtek hazaindulni, mondván: csak egy határmenti hadgyakorlatra jöttek össze. Egyes hírek szerint 100 ezer, más források szerint 130 ezer, megint mások szerint 150 ezer orosz katona „verődött össze” az ukrán határ közelében. Akkor most mennyi is? Akkor most miért is voltak ott?

immunrendszer erősítő
000 9YM63X

Olvashattunk arról is, hogy feltehetően egy orosz kibertámadásnak köszönhetően leálltak az ukrán védelmi tárca, a fegyveres erők, és két nagy ukrán bank internetes oldalai. Ezek rövidesen helyreálltak, azonban arra tökéletes volt ez az akció, hogy kibertámadást lehessen kikiáltani.

Hogy miért írok ezekről? Nagyon sok kétes információt felvethetnék még ebben a témában, de inkább megosztom Szergej Lavrov, orosz külügyminiszternek egy idevágó szókapcsolatát: „információs terrorizmus”. A terrorizmus nem más, mint megrettentés, félelemkeltés, megfélemlítéssel történő befolyásolás. Gondolkodj csak el! Nem ezt csinálja a média is? Covid rettentés, oltás-nem oltás macera, gazdasági válság félelemkeltése, és most az orosz-ukrán háborús helyzet felhasználása.
motivációs könyv

Ha informálódsz egy témáról, ne hagyd magad megfélemlíteni, manipulálni, hanem több platformon is nézz utána a témának! Vizsgáld addig, míg mögé nem látsz! Ha rögtön elhiszed, amit eléd raknak, nagyon könnyen becsapható leszel. De ha az ellenvéleményeket is megvizsgálod, nem lehet egykönnyen túljárni az eszeden. Ne egy játszva vezethető, kis öleb legyél, hanem egy szabad lény, aki maga dönt, mit hisz el, és mikor merre megy!

Forrás: index.hu portfolio.huweb counter

Kategória: Aktuálisblog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?