Miért éppen lovas filmek?

Manapság a bőség korát éljük. Nagyon sok mindenben bőséggel állnak rendelkezésünkre a dolgok, így a filmek terén is ez a helyzet. Számtalan kategória létezik, és mindegyikben temérdek alkotás érhető el. Hogy miért pont lovas filmeket gyűjtöttem össze ezen az oldalon? Akik ismerik a lovakat, azok eleve tudják a választ erre a kérdésre. Akik pedig nem, azok sokat megtudhatnak róluk ebből a filmgyűjteményből. Hogy miért éri meg többet tudni Istennek ezekről a csodálatos alkotásairól? Mert rengeteget tanulhatunk tőlük a kitartás és a hűség területén, és egyéb más területeken is. Jó szórakozást, jó tanulást!

Jó filmnézést kívánok neked, és ha még több motivációt szeretnél, sőt az év minden napjára egy bátorító, inspiráló üzenetet, akkor kattints ide!

Menedék 1.

Egy nagyon, nagyon lázadó tinilány vakációját szeretnék megoldani szülei. Egy olyan helyre küldenék, ahol némi rendet és fegyelmet tanulhatna. A választás végül a szigorú, és kimért, lovasfarmot üzemeltető nagyira esik. A vörös hajú morcos kénytelen útnak indulni, ám megérkezve hamarosan megismerkedik valakivel, aki szintúgy problémás teremtmény, mint ő maga. Mika és Szélvihar, a fekete csődör, végül olyan közel kerülnek egymáshoz lélekben, ahogy ló és ember csak kerülhet. Érdekes és fordulatos történet kerekedett ebből a kapcsolatból. A filmet ide kattintva tudod megnézni.

Menedék 2.

Mika egyik álmával kezdődik a film, és ennek kapcsán biztosra veszi, hogy a tőle messzire élő lélektársa Szélvihar, bajban van. Bár a szülei más vakációt szántak neki, ő mégis elindul, hogy megtalálja barátját, és kiderítse, valóban segítségre szorul-e. Hamarosan kiderül, hogy Szélvihar titokban találkozgat egy gyönyörű hófehér kancával. Arra is fény derül, hogy nem csak az új ismerős, és annak titokzatos gazdája, hanem a nagyi lovasfarmja is nagy bajban van. A film végére természetesen mindkét ügy megoldódik, de addig még sok izgalom vár a nézőkre. Kattints ide ha szeretnéd megnézni ezt a részt is!

Menedék 3.

Ebben a részben Mika egy belső késztetéstől hajtva a messzi Andalúziába utazik Szélviharral együtt. Végül kiderül, hogy ott élnek lovának ősei, akik veszélyben vannak. A lánynak és barátainak sikerül megmenteniük őket és az élőhelyüket. Ám Szélvihar velük marad a távoli országban, és Mika szomorúan kel útra otthonába, de odahaza valami különleges meglepetés várja a lányt. Megtekintéshez kattints ide!

motivációs könyv

Menedék 4.

Egy tragikus baleset következtében Mika kómába kerül, Szélvihar pedig visszakerül a lány nagymamájának lovasfarmjára. Lelkük annyira összefonódott már, hogy amíg a lány nincs jobban, addig a ló is kezelhetetlen. Ám egy másik problémás tinilány is a birtokra kerül, és hasonló kapcsolat kezd kialakulni a fekete csődör és Ari között, mint amilyen annaidején Mikával létrejött. A farm újra veszélyben van, Mika állapota pedig nem javul. Ám a film végére természetesen minden jóra fordul. (A film elején egy percre elmegy a hang, de hamarosan visszajön.) A filmet ide kattintva tudod megnézni.

Menedék 5.

Mika Kanadába utazik, hogy néhány elszánt társával vadlovakat mentsenek. Erre az időszakra Ari gondjaira bízza Szélvihart. Eközben a városba érkezik egy cirkusz, melynek tagja Szélvihar apja is. Ari segíteni szeretne a társulat egyik nagy problémája kapcsán, ám jóhiszeműsége és naívsága nem csak őt magát, de Szélvihart is komoly bajba sodorja. A film megtekintéséhez kattints ide!

A nagy vágta

Egy tinilány, Sarah Brown szülei meghalnak egy autóbalesetben. Nagynénjéhez kell költöznie hát, egy másik országba. Összetört, lázadó és érdektelen. Ő sem akarta ezt a változást és a nagynéni sem, de talán egy hatalmas dolog születhet egy ilyen helyzetből. Ha kíváncsi vagy rá mennyire, kattints ide és nézd meg a filmet!

A lovam árnyék

Egy tragédia, egy elvadult, veszélyes ló, és egy kamaszlány. A recept hasonló „A menedék” filmekhez, de a történet természetesen nem ugyanaz.Kicsit több tini világ van benne, és azért izgalomban sincs hiány. Ha szeretnéd megnézni, kattints ide!

Kemény lecke

Rick múltja annyira zűrös, hogy a javítóintézet vezetése kilátásba helyezi számára, hogy ha néhány hónap múlva nagykorú lesz, a börtönbe fog kerülni, amennyiben nem szedi össze magát. A srácnak a balhékon kívül csak egy dolog köti le a figyelmét: a lovak szeretete. Bár az intézmény igazgatója először nem ért egyet vele, de végül mégis megengedi Rick-nek, hogy egy lovastáborba szegődjön segítőnek. Vajon a vak gyerekek és a lovak között képes lesz szakítani a múltjával? A film megtekintéséhez kattints ide!

Rodeó és Júlia

Juliet és édesanyja, New Yorkból egy vidéki farmra költöznek. A fiatal hölgy a háta közepére sem kívánta ezt a változást, ám hamarosan megismerkedik Rodeóval a gyönyörű és jó képességű csődörrel. De nem csak vele, hanem például egy lovász fiúval is. Nem csak az ottléte kezd kedvezőbb lenni ezek után, hanem egy komoly célt is kap, mégpedig, hogy elinduljon egy versenyen. Ha megnyerné az első helyet, megmenthetné a bajba jutott farmjukat. Kattints ide és nézd meg ezt a filmet!

motivációs könyv

Lassú vágta

Férje halálát követően Autumn Carlisle úgy dönt, hogy eladja lovasfarmját.  A fiatal és jóképű vevő először fel akarja számolni a birtokot, és darabonként eladni. Ám miután jobban megismeri a hölgyet, és megszereti a farmer életmódot, egy sokkal jobb tervet eszel ki. Ide kattintva tudod megnézni a filmet.

Vissza a nyeregbe

Phillip Danville egy sikeres építész, aki lányával együtt nagyon szereti a lovakat. Az egyik díjugrató versenyen, egy szerencsétlen esés következtében, Jenna súlyos gerincsérülést szenved. Kerekesszékbe kényszerül, amit vőlegénye nem tud feldolgozni, így magára hagyja a fiatal hölgyet. Az édesapa rehabilitációra küldi lányát, aki nem sokkal később megismerkedik lovának gondozójával, a visszavonult rodeós Duttonnal. Talán ez a kapcsolat segítségére lesz, hogy újra talpraálljon, és nyeregbe ülhessen. Ha érdekel a történet, kattints ide és nézd meg!

Pónikaland

Egy kiközösített, kigúnyolt fiatal lány, akinek apukája már nem él, és a lelke tele van fájdalommal, egy nap találkozik egy csodálatos lóval. A köztük lévő kapcsolat talán túlrepíti mások gúnyolódásain, túl a lelke fájdalmain, és talán még sikereket is hozhat az életébe. Nézd meg a filmet, és látni fogod, megtörténhet-e mindez! Megtekintéshez kattints ide!

Vakvágta a jövőbe

Annie Garrett lótenyésztő, aki családjával új életet akar kezdeni egy californiai farmon. Sajnos azonban a férje elhagyja őt, kislányával, és lovával Tolo-val, egy idegen helyen, minden nélkül. Egy lomtárból átalakított kis faházban húzzák meg magukat, miközben az asszony a farm lovaival, és tanulóival foglalkozik. Eközben kiderül milyen tehetséges is a műlovaglásban, és saját lovával egyre többet gyakorol, hogy később majd versenyezhessen. Mikor azonban Tolo megvakul, úgy tűnik minden remény szertefoszlik egy szebb jövő felé. A haszonleső férj a legrosszabbkor tér vissza újra, hogy széttiporja a remény utolsó morzsáit. Vagy mégsem? Vajon egy vak ló képes megnyerni egy műlovagló versenyt?? Kattints ide és nézd meg a filmet!

Gyerek a nyeregben

Patrick 15 éves, és édesapja azt szeretné ha az ő nyomdokaiba lépve amerikai futball játékos lenne. A fiút azonban mindez egyáltalán nem érdekli. Ő egy öreg blues zenésszel barátkozik, aki fiatal korában zsoké és lovasedző volt. A fiú is beleszeret a lovaglásba, és az idős embernek köszönhetően nem csak egy lovat kap, hanem lehetőséget is egy versenyen való részvételre. Rengeteg gyakorlás, nehézség, és a végén…. Ha érdekel a történet, kattints ide!

A vér nem válik vízzé

Natalie Jones egy elismert ügyvédnő, akinek édesapja, a köztiszteletben álló bíró, egy nap meghal. Natalie egy dobozt kap a kezébe, mely egy különleges titkot rejt a megboldogult múltjáról. Elindul hát, hogy felgöngyölítse a múlt rejtelmeit, de amit talál, az minden képzeletét felülmúlja. A titkos múlt vadlovakkal, lovaglással, és egyéb különleges dolgokkal várja hősünket. Kattints ide ha kíváncsi lettél a részletekre!

motivációs könyv

Az álmodó

Az igaz történet alapján készült film egy olyan lovasfarmmal indul, ahol sajnos egyetlen ló sincs az istállókban. Ám Ben Crane lovas tréner, egy súlyos versenybalesetet követően megment a biztos haláltól egy jó vérvonalból származó, törött lábú kancát. A terve az, hogy otthon a farmján meggyógyítja, és tenyészkancaként tudja majd hasznosítani. Ám kiderül, hogy Sonador, ami annyit tesz Álmodó, sajnos meddő. A nehéz helyzetben lévő kis családi vállalkozást a kislány, Cale ötlete, és rendíthetetlen hite menti meg. No és persze egy véletlen… Sonador talán újra versenyezhet? Ennek számtalan akadálya van, de talán megtörténhet a lehetetlen. Kattints ide és nézd meg a filmet!

Zafír

A film, egy halálos kimenetelű lovas balesettel kezdődik, melynek kapcsán egy Léna nevezetű fiatal lány az életét veszti. A lónak nem történik egyéb baja, mint, hogy kezelhetetlenné válik és szinte mindenki tart tőle az istállóban. Az elhunyt lány húga Anna nagyon sajnálja, hogy a gyönyörű, koromfekete fríz lóval senki nem törődik, és szeretne ő lovagolni rajta. A szülei, attól való félelmükben, hogy a kislány is a nővére sorsára jut, elhatározták, hogy eladják Zafírt. Ám egy menekült gyermek, a közeli menekült otthonból éjjelente eljár a paripához. Neki is volt egy lova a hazájában, ahonnan el kellett jönnie, és jobban tud bánni ezekkel az állatokkal mint bárki Zafír körül. Vajon tehet valamit annak érdekében, hogy Anna és Zafír nyerő páros lehessenek? Kattints ide és nézd meg a filmet!

Wendy

Wendy egykor nagyon szeretett lovagolni. Nagypapája tanította meg rá. Sajns azonban egy balesetnek köszönhetően lelkileg sokkal jobban megsérült, mint fizikailag, és nem akart többet lóra ülni. Mikor nagypapája meghalt, a család a birtokra utazott azzal a céllal, hogy segítsék a nagymamát, és ha szükséges, eladják a farmot. Eközben Wendy megmentett egy lovat a mészárostól, és szabadon engedte. Annyira összebarátkozott vele, hogy egy idő után talán még a hátára is felmerészkedhet. De addig hosszú még az út. Ha érdekel a történet, kattints ide!

Ha még több motivációt szeretnél, sőt az év minden napjára egy bátorító, inspiráló üzenetet, akkor kattints ide!

Ruffian a csodakanca

A film egy igaz történetet dolgoz fel, hiszen Ruffian 1972 és 1975 között minden versenyt, több hossznyi előnnyel nyert meg. A kancák királynőjeként is ismerték őt, mert legyőzhetetlen volt. 1975 július 6-án azonban, az akkori Kentucky Derby győztesével, egy csődörrel állt a rajthoz. Sokan a nemek harcának emlegették ezt a versenyt, mely drámai véget ért. Ha szeretnéd megnézni ezt a filmet, kérlek kattints ide!

A hajnal első fénye

Egy lázadó korban lévő fiatal srác kénytelen a nagyapjánál tölteni a nyári vakációt. Talán senkinek nincs ez ínyére, de ha már így alakult, meg kell próbálni kihozni a legjobbat a helyzetből. Myke nagyon nehezen, de beletörődik, hogy nagypapájával egy nagyon hosszú lovastúrára indujanak. Itt megtanulja milyen érzés megdolgozni a pénzért, de azt is, hogy mi a tisztelet. Bár nem tudja a háttérben húzódó szomorú titkot, de a film végére megkomolyodik, és igazi, felnőtt döntéseket kénytelen meghozni. Kattints ide ha szeretnéd megnézni a filmet!

A legendás musztáng

A 11-éves Hannah Mills édesanyja meghalt, így édesapjával él, akinek egy hosszú üzleti útra kell mennie. Addig egy vidéken élő, régi szerelmére bízza a kislányt. Hanna a természetben élő musztángokat szeretné fotózni. Képeivel szeretné felhívni az emberek figyelmét, erre a kihalófélben lévő fajra. Hamarosan alkalma is nyílik rá, hiszen fotói bizonyítékul fognak szolgálni a rendőrségnek arra nézve, hogy kik azok a pénzéhes emberek, akik titokban befogják, és kísérleti állatként eladják ezeket a pompás állatokat. Kattints ide és nézd meg a filmet!

A suttogó

Két barátnő lovagol az erdőben, mígnem egy szörnyű baleset áldozataivá válnak. Ebben a tragédiában egy kislány és egy ló is életét veszti. A másik lány, Grace, és lova túlélik ugyan a katasztrófát, ám mind fizikailag, mind lelkileg súlyos sérülést szenvednek. Grace egyik lábát, térdtől lefelé amputálni kell, és szeretett lova is romokban hever. A kislány édesanyja Annie nem tudja nézni lánya szenvedését, ezért egy olyan emberhez fordul, aki talán segíteni tud a ló mentális gyógyításában. Ha ez sikerülne, talán a kislány is rendbejönne. Hogy mi történik valójában megtudod, ha megnézed a filmet. Csak kattints ide!

Lovasbecsület

Az amerikai hadsereg úgy dönt, hogy leépíti a lovas hadtestet, mert modernebb eszközökre van szükség a háborúkban. Ez a döntés nem csak a hadtestben szolgáló katonák lelkét töri össze, hanem életveszéyt jelent többszáz harci lóra is, melyek már annyiszor mentették meg a katonák életét, döntötték el ütközetek kimenetelét. Miután a parancs nyomán elkezdik legyilkolni az érintett jószágokat, a leghűségesebb katonák a védelmükre kelnek. De vajon mit tehetnek egy törvénnyel, és az amerikai hadsereggel szemben, többszáz lóval a nyílt terepen? Értékes film, értékes mondanivalóval. Ha érdekel, kattints ide, és nézd meg!

Hidalgo a tűz óceánja

A történet alapja valós, hiszen Hidalgó valóban létezett. Ez a legendás musztáng ugyanis több mint 400 versenyt nyert meg, és 1890-ben az első nem arab versenyzőként nyerte meg „A tűz óceánja” elnevezésű, 3000 mérföldes (4800km) versenyt Arábiában. Ő és gazdája történetét mutatja be, ez a viccesre, és izgalmasra sikerült alkotás. (A filmben csak az indián nyelven elhangzó mondatok vannak feliratozva, a többi szinkronos.) Kattints ide ha szeretnéd megnézni a filmet!

Le sem tudtam tenni, miközben olvastam. El tudtad érni, hogy valami reményfélét éljek át, amit már évek óta nem sikerült. Sokan próbálták, és tényleg szívből, de nem tudták elérni, hogy bennem kisüssön kicsit legalább egy kis napsugár.
Köszönöm szépen!”   (S.M. Pécs)
Ha szeretnél többet megtudni erről a különleges motivációs könyvről, kattints ide!web counter