A Laura hurrikán, mely Texas és Luisiana között ért a szárazföldre, még a 2005-ös Katrina hurrikánnál is erősebb. A mintegy 240 km/h-s sebességével 4-es besorolást kapott a viharskálán, de már-már kinövi ezt a szintet, és inkább az 5-ös felé hajlik.

Mint említettem hatalmas széllel, esőzéssel, áradásokkal tombol Laura, és eddig a percig körülbelül 235 000 háztartásban okozott áramkimaradást. Több emberéletet is kioltott már és százezrek hagyták el otthonaikat, menekülve a közelgő veszedelem elől.

Laura nevezetű hurrikán veszélyezteti százezrek életét az amerikai partokon.
Foto: Welt.de

Egyesek szerint túlélhetetlen a vihar, mások azt javasolják mindazoknak, akik nem kívánják elhagyni otthonaikat, hogy meneküljenek megerősített épületekbe. Te mit tennél? Hálás vagy azért, hogy nem egy olyan partvidéken élsz, ahol újra és újra veszélyben az életed, a családod és az otthonod? Vajon mi mindent visznek magukkal a menekülő emberek? Mi a legfontosabb számukra? Vajon az otthon hagyott tárgyak, felszerelések, melyekért annyit dolgoztak, hogy megszerezzék, most sokadrendűvé váltak? Talán amiket oly fontosnak tartunk, valójában nem is azok?