30 kutyás film a minőségi és tartalmas kikapcsolódáshoz

kutyás filmek
Azt mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Érdekes, hogy nem azt mondjuk, hogy az ember legjobb barátja az ember. Talán, akinek volt már, vagy jelenleg is van kutyája, aki kicsit is ismeri a lelkivilágukat, az tudja, hogy sokan miért tartják őket olyan sokra. Hiszem, hogy az alábbi filmek választ fognak majd adni az ezzel kapcsolatos kérdésekre benned is.

Szuperhekus kutyabőrben

Gyilkosság áldozata lesz egy San Diegó-i nyomozó, aki egy nagyszabású bűnügyben nyomozott. Az ügyet barátja, a kiállhatatlan természetű, magányos farkas Jack Wilder (Chuck Norris)  veszi át. Ám legnagyobb bánatára nem csak a feladatot, hanem elhunyt barátja kutyáját is örökli, aki legalább annyira rossz természetű, mint újdonsült gazdája. A félelmet nem ismerő rendőrnek, valamint az intelligens és gyönyörű Brie-i juhászkutyának, kénytelen-kelletlen, össze kell fogniuk az ügy megoldása érdekében.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Egyik kopó másik eb

Gyilkosság történik a kikötőben, melyben Amos Reedet meggyilkolja a maffia pénzmosó embere. Scott Turner, a pedáns, tisztaságmániás detektív érkezik a helyszínre, akinek már csak három napja lenne hátra ebben a kisvárosban, mielőtt a metropoliszba helyezik. A nyomozó, azonban álmában sem gondolta, hogy ez az ügy, sőt annak az egyetlen szemtanúja, fenekestől felforgatja majd az egész életét.  Hogy az ügy végére járhasson, magához kell ugyanis vennie a káosz és a mocsok, neveletlen és agresszív kedvelőjét Hooch-ot, a hatalmas testű Bordeaux-i dogot.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Kutyahideg

1993-ban a Nemzeti Tudományos Alapítvány antarktiszi kutatóbázisát evakuálni kell a közeledő téli ítéletidő miatt. A bázis nyolc szánhúzó kutyája – Maya, öreg Jack, Max, Dewey, Buck, Truman, Picur és Árnyék – a fagyos körülmények között marad, mivel csak az embereket tudják kimenekíteni. Az Amerikai Egyesült Államokban Jerry Shepard megpróbál repülőt szerezni, hogy visszatérhessen és megmenthesse hű segítőtársainak életét a biztos haláltól. Sajnos azonban ezt senki sem hajlandó finanszírozni, mert túl kockázatosnak látják. A férfinek csak öt hónappal később, a kegyetlen tél enyhülését követően sikerül visszatérnie a bázisra. Bár nem látnak sok esélyt a kutyák életbenmaradására, de úgy érzik ennyivel tartoznak nekik. Vajon mit találnak a helyszínen?

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Fehér agyar

A vadonban született, félig farkas félig kutya keveréket, egy vadászat során fogságba ejti Charlie, az indián vadász, és kisfiával Fehér Agyarnak nevezik el. A gyermek és a különös jövevény, nagyon megkedvelik egymást, és barátok lesznek. Charlie azonban nem örül kettejük ragaszkodásának, mert úgy gondolja, hogy az állat kiszámíthatatlan. Ám mikor Fehér Agyar megmenti a fiú életét, a dolgok megváltoznak. Az állat az emberekhez kerül, és innentől kezdve kalandok sora vár hőseinkre.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Fehér agyar visszatér

Fehér Agyar indián gazdáit megölik a kegyetlen és pénzhajhász prémvadászok. Az magára maradt állatot egy öreg aranyásó menti meg a farkasoktól és a biztos fagyhaláltól. A férfi unokája felismeri, hogy a kutya nem más, mint a legendás Fehér Agyar. Úgy döntenek hát, hogy magukkal viszik, ám útközben szánhúzó kutyáik elszöknek, és csak Fehér Agyar marad velük. Most rajta a sor, hogy megmentse újdonsült barátai életét a fagyhaláltól, és egy lakott helyre vonszolja őket. Itt a kisfiú megismerkedik az állat egykori gazdájával, Scottal.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


A vadon szava

Buck-ot, az erős szánhúzó kutyát elrabolják kaliforniai otthonából, hogy alaszkába vigyék. Itt a XIX. század végén az erős kutyák hihetetlen értéket képviseltek, hisz e zord vidéken ők voltak az emberek legmegbízhatóbb segítőtársai. Az aranyláz idején mindent szállítottak, cipeltettek velük. Hogy miként lesz egy házi kedvencből egy verhetetlen, bivalyerős szánhúzókutya, megtudhatod ha megnézed a filmet.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


A vadon hívó szava

Buckot, egy nagy, szelíd bernáthegyi és skót juhászkutya keveréket elrabolják kaliforniából és a Yukon folyó vidékére viszik, ahol eladják szánhúzó kutyának. Itt nem csak a kegyetlen hideggel, a hatalmas rakományokkal és az emberi gonoszsággal kell megküzdenie az életbenmaradása érdekében, hanem a kutyák között is ki kell vívnia a tiszteletet. Vajon lehetséges mindez? Vajon életét veszti, vagy legendás hírnévre tesz szert?

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Az utolsó prémvadász

A francia dokumentum-kalandfilm bemutatja, ahogy Norman Winther, feleségével és kutyáival az életben maradásért harcol Kanada fagyos vidékein. A férfi nem egy kapzsi, véreskezű vadász, hisz csak a túlélésükhöz szükséges mennyiségű állatokat ejti el. Az életben maradás nem egyszerű ezen a vidéken, mert az időnként kegyetlen természet mellett az ipar folyamatos térhódításával is meg kell küzdeniük. A film valósághűen mutatja be az ember és a természet küzdelmét, egyensúlyát.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Száguldó falka

A film egy kanadai csonka családról szól, melyben az édesanya elhunyt, és az apuka két gyermeket nevel. A család jövedelmét az adja, hogy a családfő szánhúzó kutyákat képez, és versenyeken indul kutyáival. Mikor azonban a családfő megsérül, a nagyobbik fia, Toby kel a család segítségére azzal, hogy elindul, egy komoly pénzdíjjal kecsegtető versenyen. A táv óriási, a terep pedig rettentő nehéz egy tizenéves gyerek számára. A fiú kemény edzésbe kezd hát, és váratlanul egy segítséget is kap a táv teljesítéséhez. Vajon képes nyerni az emberfeletti nehézségek közepette?

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Kutya egy nyár

A film több szálon fut. Többféle ember és kutya kapcsoltot mutat be. Elizabethet, aki megcsalt a barátja és szakítottak. Ráadásul a műsorába egy új társat kap, aki az agyára megy. De az is lehet, hogy pont ő lesz a megoldás minden problémájára? Kiderül a közös kutyasétáltatás közben. A következő szálon Grace és a férje végre örökbe fogadnak egy kislányt, aki szótlan és kedvetlen. Egészen addig, míg egy talált kutyát magukhoz nem fogadnak. Tara a fiatal hölgy, véletlenül bekerül egy kutyákat mentő intézménybe, amelyet az egyik törzsvendége Garret vezet. Bár a lány az állatorvosba, dr. Mike-be szerelmes, de Garrett nem adja fel olyan könnyen. Egy könnyelmű férfi Dax, kénytelen felelősségteljesebbé válni, amikor szülő nővére rábízza a kutyáját. Walter az idős férfi pedig a gyászából kezd felépülni, a környékbeli fiúnak köszönhetően, aki segít neki megkeresni az elveszett kutyáját.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


motivációs könyv

Kutya egy év

A film egy középkorú írót mutat be, akinek az élete épp mélyponton van. A házassága éppúgy válságban van, mint az írói karrierje, és szó, ami szó, a kiégés határán egyensúlyozik. Miután a felesége elutazik egy időre, ő úgy dönt, hogy befogad egy kutyát. Azt azonban nem gondolta, hogy az állat nem csak, hogy fegyelmezetlen, de ráadásul ugyanolyan rossz természetű mint ő maga. Miután egy szakértőhöz fordul neveletlen kutyájával, egy ponton el kell döntenie, hogy neki, vagy az állatnak van szüksége némi idomításra?

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Kutyaszerencse

Jim Rayborn évek óta keményen dolgozik az mostohaapja Clay farmján, ám nem sikerül meggyőznie arról, hogy a hely adottságai miatt szarvasmarháról át kellene térniük a juhtenyésztésre. Jim édesanyjának temetésén találkozik rég nem látott testvérével, Lisával. A rövidnek vélt látogatás azonban hosszabbra nyúlik, miután kiderül, hogy Lisa New York-i divattervező karrierje nem éppen úgy alakult ahogy azt gondolták. Lisa szeretne befogadni egy terelőkutyát, de Jim szerint túl drága lenne a tartása. Végül megtörik Jim ellenállása, és kezdetét veszik közös kalandjaik Lucky-val.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Megan Leavy

Megan Leavey egy tengerészgyalogos nő, aki profin kiképzett kutyájával Irakban teljesít szolgálatot. Rex-el robbanószerkezetek, aknák után kutatnak, számtalan ember életét megmentve ezzel. Ám 2006-ban egy ilyen szerkezet felrobban a közelükben, minek következtében a nő súlyos sérülésekkel kórházba kerül. Hű társától is elválasztják, akit a nő, felépülését követően keresni, kutatni kezd. Mikor végre rátalál egy katonai kiképzőtelepen, rossz hírekkel kell szembesülnie. Döntenie kell, hogy elszánt harcba kezd barátjáért, vagy veszni hagyja azt, aki oly sokszor megmentette az ő életét is.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Egy kutya négy élete

A film egy kutya életének többféle variációját mutatja be úgy, mintha mind a négy életét egy teljesen más családban, és másfajta kutyaként élné le. Érdekes és megható film kerekedik ezekből az aranyos kis történetekből.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Egy kutya négy útja

A film, akárcsak a címe, erősen hasonló az „Egy kutya négy élete” című alkotáshoz, melyben egy kutya több családnál, más más fajtájú ebként éli az életét.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


A szavannák kutyája

Percy Fitzpatrick egy fiatal, kalandvágyó férfi, aki banki alkalmazottként dolgozik. Egy nap azonban feladja addigi életét, és úgy dönt, hogy szerencsét próbál a szavannán. Miután egy ökölharcban megmenti egy kiskutya életét, eletreszóló társat talál Jock, a staffordshire terrier személyében. Bár a férfi aranyat szeretett volna találni ezen a zord vidéken, de miután ez a számítása nem jött be, így egy szállítási vállalkozásba kezd. Kalandjaiban és néha reménytelen küzdelmeiben, Jock mindig a segítségére van.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!

Kutya karácsonyra

Tod, a húsz éves, fogyatékkal élő fiú, aki nagyon szereti az állatokat. Nagyon vágyik egy kutyusra, miközben mindent megtesz azért, hogy jobb körülményeket teremtsen a kutyamenhely lakói számára. Elhatározza hát, hogy meggyőzi családját és a környéken lakókat is, hogy vegyenek részt a helyi állatmenhely „Fogadjon örökbe egy kutyát karácsonyra” programjában. Ezzel nem csak a televízió figyelmét kelti fel, de talán az ő vágya is teljesülhet végre.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


motivációs könyv

A kutya, aki megmentette a karácsonyt

Shelbynek a kiskutyának, egy óvatlan pillanatban sikerül megszöknie az állatmenhelyről. Szabadsága feletti nagy örömében, véletlen elüti őt egy autó és így kerül Parkerékhez. Itt ismerkedik meg egy kisfiúval Jake-kel, aki pont egy ilyen bűvészinasról álmodott, mint ujdonsült háziállata.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Hachiko a leghűségesebb barát

Wilson professzor, aki nap mint nap vonattal jár a munkahelyére, egy nap egy gazdátlan, japán akita kiskutyát talál a vasútállomáson. Bár tudja, hogy felesége nem fog örülni a dolognak, de végül hazaviszi a gazdátlan kis állatot.  A professzor és  Hachiko között lassanként egy mély kapcsolat alakul ki, és természetesen Cate, a feleség is megenyhül kutya ügyben. A négylábú társ minden nap elkíséri gazdáját a vasútállomásra, esténként pedig a szokott időben, óramű pontossággal elé is megy. Ám a professzor egy nap nem jön többé, mert életét veszti. Hachiko pedig újra, újra és újra elmegy a vasútállomáshoz. Legyen bármilyen idő, bármilyen helyzet, ő mindig ott áll szokott helyén, és várja szeretett gazdáját, több mint tíz éven keresztül. Mivel a történet megtörtént eseten alapul, a kutya szobra ma is ott áll a város vasútállomása előtt.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Kutyahűség

Bobby egy Skye-terrier kutyus, aki John Gray nevű rendőr kutyája volt. A férfi leginkább éjjeliőrként dolgozott hűséges társával, akivel egyre jobban összekovácsolódtak. Sajnos azonban csak két éven keresztül tudták ilyenformán élvezni egymás társaságát, mert a rendőr, az akkoriban népbetegségnek számító tuberkolózis áldozatává vált. Kutyája azonban annyira ragaszkodott hozzá, hogy élete végéig, egykori gazdája sírján feküdt. Napi egy alkalommal elment a közeli étteremhez, ahol mindig enni kapott, de azután visszabaktatott a temetőbe. Mindezt 14 éven keresztül tette, és szobra ma is ott áll Edinburgh városában.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Benji az üldözött

Benji, a népszerű kutyaszínész, egy véletlen folytán Oregonban reked. Rövid vándorlás után négy elárvult kis pumakölyökre bukkan. A sok félelmetes erdei állat mellett, egy nőstény pumával is összefut és a fejébe veszi, hogy ő lesz az árva kölykök pótmamája. Az életveszélyes kalandok közepette addig húzza, vonja és csalogatja maga után a kicsiket, míg talán sikerül megvalósítania nemes szándékát.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Lassie hazatér

Mr. és Mrs. Carraclough sajnos nehéz anyagi helyzetbe kerülnek, és kénytelenek eladni az okos és gyönyörű skótjuhász kutyájukat a hercegnek, aki már régóta szerette volna megszerezni az állatot. Lassie-hez a Carraclough család legkissebb tagja Joe  állt a legközelebb. Olyannyira, hogy a kutya minden nap délután négy órakor elment elé az iskola bejáratához. A herceg azonban a többszáz kilométerre lévő skóciai birtokára viszi az állatot. A kis gazdájához végtelenül hűséges Lassie azonban megszökik a birtokról, és egy veszélyekkel, kihívásokkal, megpróbáltatásokkal teli hosszú útra indul, hogy egy szép napon majd, délután négy órakor újra ott állhasson Joe iskolája előtt. Vajon sikerül számára ez a lehetetlen kihívás?

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


motivációs könyv

Lassie az utazó

Lassie egy hurrikánnak köszönhetően eltéved, és elveszíti gazdáját Corey Stuart-ot. Felkerül egy hajóra, és igazán messzire kerül otthonától. Ösztönei azonban nem hagyják cserben, és hosszú útra indul, hogy hazajuthasson. Útközben nem csak ádáz ellenségek lesnek rá, de bizony segítőkész barátokra is talál. Amerika délkeleti részén, gyönyörű tájakon keresztül vezet az útja, míg talán újra találkozhat gazdájával és barátjával.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Varázslatos Lassie

Clovis nagypapa az unokáival és Lassie-vel, no meg persze sok más segítő kézzel együtt, szüretre készül híres birtokán. Azonban két üzletember érkezik Colorado Springsből, hogy megszerezzék az idős ember aranyat érő birtokát. Ám egyikük, a kapzsi Jamison nem csak a földet, hanem Lassie-t is magáénak akarja. Ennek érdekében bármilyen ármányra is hajlandó. A kutyát sikerül is megszereznie, és elvinnie távoli birtokára. Lassie azonban úgy gondolja, hogy neki Chris mellett a helye, aki Clovis nagypapa legkisebb unokája, tehát az első adandó alkalommal megszökik fogvatartójától. De mivel a kisfiúnak is nagyon hiányzik a kutya, így ő is megszökik otthonról, hogy hűséges barátját megtalálja. Vajon egymásra találnak? És ha igen, akkor végül kié lesz az állat?

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Belle és Sébstien 1.

Valahol messze fent a Francia Alpok meseszép hegycsúcsai között van egy kis falu, mely nem kerülte el a német megszállók figyelmét a második világháborúban. Egy ilyen nehéz időszakban és helyzetben a település lakói egy vérszomjas állatról beszélnek, mely magányosan vadászik, és embert, állatot sem kímél ha zsákmányszerzésről van szó. Sébastien árva kisfiú, akit bár szerető család fogadott örökbe, mégis magányosan járja a vadont, mert ez a kedvenc elfoglaltsága. Így elkerülhetetlenné válik találkozása az említett rémséggel, melyről rövidesen kiderül, hogy nem más, mint egy rossz sorban nevelkedett, és gonosz gazdájától elszökött Pireneusi hegyikutya. Az állat a sok bántástól és a vadonban töltött idő miatt teljesen elvadult. Ám a kisfiú kedvessége képes megszelidíteni őt. A gyermek Bell-nek nevezi el és nagyon jó barátokká válnak. Falujukon keresztül sok zsidó próbál elmenekülni az országból, a németek elől. Ennek a drámának óhatatlanul is részese lesz a két jóbarát.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!

Belle és Sébstien 2. (A kaland folytatódik)

Végetért a második világháború. Az emberek felszabadultabbak, a gyermekek iskolába járnak. Legalábbis kellene, mert Sébastien inkább Bellel csavarog, és izgatottan várja haza, mostoha nagynénjét, aki ellenállóként harcolt külföldön. Ám az Angelinát szállító repülőgép, valahol az olasz-francia határon kigyullad és lezuhan. Sébastian, és az őt örökbefogadó César azonban nem hallgat a rossz híreket hozó hivatalos szervekre, hanem egy pilótát bérelnek, hogy keresse meg Angelinát. A pilótáról kiderül, hogy ő Sébastien édesapja, aki nem is tudott fia létezéséről. Ha megnézed a filmet azt is megtudhatod előkerül e Angelina.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Belle és Sébstien 3. (Mindörökké barátok)

A Belle és Sébastien filmek befejező részében Sébastien már 12 éves. Hűséges barátja Belle pedig 3 gyönyörű kiskutya mamája. Pierre a fiú apja és Angelina  a mostoha nagynénje, úgy döntenek, hogy összeházasodnak, és  Kanadába költöznek. Ám a fiú nem akarja elhagyni sem Belle-t, sem Césart, tehát marad. Ám váratlanul feltűnik Belle régi, aljas gazdája, aki mindenáron vissza akarja szerezni, régen elűzött kutyáját. Sébastiennek és Césarnak minden elszántságát össze kell szedniük ha meg akarják menteni a kutyáikat.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


Beethowen 1.

A cuki kis bernáthegyi kölyök egy állatkereskedésben várja, hogy egy igazán jó és kedves gazdi rátaláljon és hazavigye új otthonába. Ám a jóságos gazdi helyett, egy éjjel betörők érkeznek az üzletbe, és kísérleti állatnak szánva annyi kutyát visznek magukkal, amennyit csak tudnak. Többek között a mi kis bernáthegyinket is. Ám neki sikerül megszöknie álnok elrablóitól, és menekülés közben Newtonék otthonába kerül. A család kiskorú tagjai el vannak ragadtatva tőle, ám a családfő George kevésbbé. Végül a családi nyomásnak engedve mégis megengedi, hogy náluk maradjon, az immár Beethowen névre keresztelt állat. De azt talán álmában sem gondolta volna, hogy a cuki kis szőrgombóc milyen hatalmas állattá cseperedik. Ám legyen bármilyen hatalmas és erős, a kísérleti állatokat gyűjtő maffia ellen még neki sincs menekvés. Vagy mégis?

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


motivációs könyv

Beethowen 2.

A Newton családban mindenki nagyon elfoglalt. Annyira, hogy Beethovenre sem igazán jut idejük. Négylábú hősünk tehát saját elfoglaltság után néz. Az utcákat, parkokat járja, és csavarog. Így találkozik össze Missyvel, a gyönyörű bernáthegyi hölggyel. Egyre többet lógnak együtt, minek eredményeként hamarosan kiskutyáik születnek. A gyerekek rájönnek erre és becsempészik a kicsiket a házba, hogy felneveljék őket. Ám egy idő után a felnőttek is rájönnek a turpisságra. De a Newton család talán kevés lesz ahhoz, hogy megvédje a kutya családot Missy pénzéhes gazdájától.

A FILM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!


A fekete fülű fehér Bim

Egy teljesen fekete alomban, egyetlen fehér, albínó kutyus születik. A gazdája elfajzottnak nevezi, és végezni akar vele. Ám egyik nyugdíjas barátja elkéri tőle. Így kezdődik egy életre szóló barátság ember és állat között. Sajnos azonban Iván a gazda, egy régi háborús sérülésének komplikációja miatt kórházba kerül. Ezt követően Bimre nagy kalandok várnak melyben jó és rossz emberekkel egyaránt találkozik. Keresi a helyét a világban, és talán Ivánt keresi. Sajnos azonban mire őt kiengedik a kórházból, egykori kutyája már nincs az élők sorában. Találkozik viszont egy kiskutyával, aki szinte megszólalásig hasonlít Bimre.

A FILM ELSŐ RÉSZÉT IDE KATTINTVA TUDOD MEGNÉZNI.

A MÁSODIK RÉSZ MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS IDE!

Togo

A Togo című film, egy igaz történeten alapuló alkotás. Modern, izgalmas feldolgozás, gyönyörű képekkel, tájakkal, és élményekkel.

HA TÖBBET SZERETNÉL TUDNI A TÖRTÉNETRŐL ÉS MEGNÉZNÉD A FILMET, KATTINTS IDE!

web counterKategória: blogFilmek