Ez a blogbejegyzés reményeim szerint igen rövid lesz, mert nagyon egyszerű az orosz-ukrán helyzet megértése.

Ukrajna régen

Az alábbi térképen jól látszik az, amit a fiatalabb nemzedék talán nem tud, azaz, hogy 1991-ig, Ukrajna és több más ország is, a régi Szovjetúnió része volt.

Majd jött az únió szétzilálása, és bizonyos tagországok egymás után váltak ki az addigi szuperhatalomból.

De miért Ukrajnával vannak problémák?

A NATO szépen lassan, országról országra terjeszkedett Kelet-Európában, hogy egyre közelebb legyen a Szovjetúnióból létrejött Oroszországhoz. Magyarország például Csehországgal és Lengyelországgal együtt 1999-ben vált NATO tagországgá. (Ha nekem nem hiszel, kattints ide és nézd meg ezt a folyamatot!) Így érkeztünk el Ukrajnához, akit most próbáltak beintegrálni, szépen, lassan, fű alatt a katonai szövetségbe. Ha ez sikerül, teljesen ott van Amerika és szövetségesei, Oroszország szomszédságában. Na ez az amit Putyin nem szeretne: egy erős katonai szövetséget a szomszédban.

Nem akar rakétabázisokat, amik szépen lassan, titokban odatelepülnének az ukrán-orosz határra. Sem pedig egyéb amerikai és szövetséges meglepetéseket. Ukrajna tehát startégiai fontosságú Oroszország számára, és a Krím-félsziget ugyanígy. Eddig engedték Amerikának a lassú, kígyózó mozgást, melyet a NATO, és bizonyos országok felhasználásával, politikai erők manipulálásával, és egyéb fondorlatos cselekményekkel ért el. De most, inkább nem szeretnék őket közelebb engedni Oroszországhoz. Putyin úgy döntött, hogy: eddig és nem tovább a kigyónak.

Mindezt Ő személyesen is elmondta a médiának:

immunerősítő

Igen, Ukrajna sajnos csak egy báb

Ez a sokat szenvedett ország csak egy eszköz Amerika kezében, a fent említett célok elérése érdekében. Tudtad például, hogy ha Westend Union megoldással szeretnél pénzt küldeni egy Ukrajnában élő ismerősödnek, akkor csak két valuta közül választhatsz: hrivnya (ukrán valuta), és a dollár? (Ez csak egy pici árulkodó jel a sok közül.) Úgy tűnik, hogy fűt-fát ígértek Ukrajnának, hogy a nyugat felé orientálódjon, de nem osztogattak nekik csak úgy dollár milliárdokat, hanem természetesen mindent csak hitelbe kaptak. Így eladósították, megvásárolták, hogy közel lehessenek a legnagyobb riválisukhoz.

Zárójelen jegyzem meg, hogy a fent említett kígyószerű technika (lassú, alig észrevehető megoldások a politikában) nem csak Oroszországgal szemben lett bevetve, hanem Európa gazdaságának, tudatos gyengítésében is. Vagy például véletlen lehet, hogy egy energiaválság közepén, pont olyan szankciókkal súlytják Oroszországot, hogy annak következtében, még kevesebb gáz és kőolaj jusson hozzánk? (Így nem csak a gáz lesz még drágább Európában, hanem a kőolaj, és így az üzemanyagárak kapcsán, minden más is.) Nem. Nincsenek véletlenek, hanem pontosan kidolgozott tervek vannak.

Nem minden igaz, amit hallasz az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban

Egyszerű, hétköznapi szavakkal próbáltam megfogalmazni, mi is zajlik körülöttünk, és ebből az is látszik, hogy mennyit hazudik nekünk a média. Ma már egy háborúnak elengedhetetlenül fontos része, az emberek elhitetése, a média manipulálása. Újra csak azt mondom neked, ne csak egy csatornán hallgasd a híreket, hanem máshonnan is informálódj, mert NEM MINDEN IGAZ, AMI ANNAK LÁTSZIK.

Forrás: wikipédia, terkepek.net, magyarnemzet.hu

Íme egy szakértő megnyugtató véleménye a kialakult konfliktusról:web counter


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?