Tudtad, hogy Magyarországon több, mint 60.000 alapítvány, és egyéb nonprofit szervezet létezik?

Azt tudtad, hogy ezeknek a szervezeteknek az éves bevétele összesen több, mint 2 milliárd forint?

Tudtad, hogy ezek a szervezetek évek óta segítik a Magyarországon élő hajléktalan, beteg, szegény, vagy egyéb hátrányos helyzetű embereket, keresik az eltűnt személyeket, egyházi tevékenységeket végeznek, oktatják gyermekeinket és megmentik még a bajba jutott állatokat is?

Még az Országos Mentőszolgálatnak, a tűzoltóknak, sőt a rendőrségnek is vannak alapítványaik, melyek a munkájukat segítik.

Hogy mi a veszélyes mindezekben?

Első kézből, az érintettektől tudom, hogy azok közül, akik támogatni szokták az imént felsorolt segítőket, sokan most hátat fordítottak nekik, az ukrajnai menekültek megsegítését részesítve előnyben. Ezzel egy bizonyos pontig nincs is semmi baj, hiszen embertársi kötelességünk segíteni az otthonaikat hátrahagyó, bajban lévő személyeket. Jómagam is mindent megteszek a kárpátaljai ismerőseim megsegítéséért, akár átjutottak már a határon, akár nem. Ám ezzel szemben továbbra is segítem a szolgálókat, igehirdetőket, alapítványokat, és mindazokat, akiket eddig is.

El sem tudjuk képzelni, milyen veszélyes dolog hazánkra nézve, ha teljesen elengedjük a kezét azoknak a szervezeteknek, akik eddig mindent megtettek értünk. Ők elhivatottságból teszik, amit tesznek, és tudom, hogy a végsőkig küzdenek a nehéz helyzetekben is. Ám egy ponton túl már nincs tovább.

motivációs könyv

Hol lesz akkor a megszokott segítség, ami addig olyan természetes volt körülöttünk? Várjuk és nem érkezik majd.

Remélem, te még sosem szorultál rá a fent felsorolt segítő szervezetek munkájára! De akár így van, akár nem, kérlek ne felejtsd el őket! Eddig hűségesen, sokszor láthatatlanul tették a dolgukat, és az legbiztonságosabb, ha ez a jövőben is így történik majd.

Segítsd őket továbbra is! Nem fogod megbánni.

Nem, nekem nincs semmiféle alapítvány a birtokomban, vagy a vezetésem alatt. Nem haza beszélek, csupán felhívom a figyelmet egy olyan problémára, mely nagy bajba sodorhat minket.

Végezetül engedd meg kérlek, hogy megosszam veled az egyik kedvenc idézetemet a Bibliából, melyről bízvást állíthatom, hogy működik és igaz:

„Adjatok, és akkor nektek is adni fognak! Bőségesen kaptok majd, többet, mint gondolnátok! Olyan sokat öntenek a kezetekbe, hogy nem is bírjátok el, sőt az öletekbe ömlik majd. Mert amilyen mérték szerint adtok másoknak, ti is ugyanolyan mérték szerint fogtok kapni.”
(Lukács evangéliuma 6:38)

Egy motivációs könyv, mely a legnehezebb napokban is tud biztatni téged. Kattints ide!web counter

Kategória: Aktuálisblog