Mi az az ammonitesz?

Az ammoniteszek (magyar kládnevükön előrenéző szifótölcséres fejlábúak) kihalt tengeri állatok, melyek a puhatestűek törzsébe tartoztak. A tudósok szerint leginkább a devon és a kréta korban éltek, mintegy 65-400 millió évvel ezelőtt. Csigaházhoz hasonló vázuk, akár az 1 méteres átmérőt is elérhette, ahogy azt az alábbi fotó is bizonyítja.

Eredeti vagy másolat?

A Keresztény Ajándékbolt oldalára nemrégiben felkerült egy bejegyzés, miszerint egy különleges kézműves technikával, egy több mint fél méteres, közel 60 cm átmérőjű ammonitesz váz készült. A képen jól látható a váz másolatának kidolgozása, és annak ismertetőjegyei. Egyrészt, hogy az átlagos csigaházahkhoz képest, az ammonitesz váz nem térben, hanem inkább síkban csavarodik, azaz nem csúcsosodik felfelé. Másrészt pedig jól elkülönülnek egymástól, az egyre növekvő kamrák, melyekbe újra és újra átköltözött a lábasfejű ammonitesz, ahogy növekedett.

Bárkinek lehet egy óriási és élethű ammonitesz váz másolata?

Az említett kézműves webshop oldalán azt is láthatjuk, hogy bárki rendelhet egy ilyen alkotást. Sőt olyan egyedi színösszeállításban és méretben, amilyet csak szeretne. Ezenkívül a jófogás.hu oldalon meg is találtó az említett másolat, melyet 40.000 forint+postaköltségért lehet megvásárolni, vagy megrendelni, vagy ahogy ott szerepel, 44.000 forint, és ingyenes kiszállítás. Vajon megéri valakinek ilyen áron, egy ekkora élethű kézműves termék?web counter


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?