Te nem szoktál írogatni? Vagy egy ismerősöd, rokonod? Esetleg úgy gondolod, bőven lenne mit megosztanod a világgal, csak nem tudod, hogyan írd meg? Vagy túl vagy már az íráson, és egy megbízható, olcsó kiadót keresel?

Ha bármelyik kérdésre „igen” a válaszod, akkor jó helyen jársz, mert ez az írás pont neked készült.

A könyvkiadás jó üzlet lehet

A hazánkban jelenleg működő könyvkiadók közül sokan csak az írók pénzére pályáznak. Hogy honnan tudom? Évekkel ezelőtt jómagam is kiadót kerestem első könyvemhez. Azt tapasztaltam, hogy iszonyú pénzekkel nyúlják le az írókat, akik esetenként még a saját műveikhez sem tudnak hozzájutni, csak ha maguk is megvásárolják. Előfordulhat, hogy a szerzőnek le kell mondania a művének jogairól, annak fejében, hogy kiadják azt. Ez azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem tehet vele semmit, belátása szerint. Hidd el! Nagyon-nagyon kevés az olyan könyvkiadó, mely jót akar az írónak, és talán még kevesebb az, aki azt szeretné, hogy maga az író meggazdagodjon az írásból.

A magánkiadás mint megoldás?

Vannak, akik arra biztatják az írókat, hogy maguk adják ki műveiket, de be kell látnunk, hogy ez nem mindenkinek való. Attól, ugyanis, hogy valaki meg tud írni egy művet, nem biztos, hogy maga a kiadás is fekszik neki, hiszen az egy nagyon összetett dolog. Mi hát a megoldás?

Magyarország legolcsóbb könyvkiadója megbízható?

Jómagam elkezdtem kiadni a saját könyveimet, és digitális kiadványaimat. Nekem működött a dolog. Hat könyvem jelent meg nyomtatásban, és további öt művem digitálisan. Ahogy ezeket terjeszteni kezdtem, a felszaporodott több ezer követő közül egyre többen kerestek fel azzal a kéréssel, hogy segítenék-e nekik is kiadni saját műveiket. Hát megtettem, és tényleg segíteni akartam. Így még többen jelentkeztek ez ügyben, és nekik is igyekeztem segíteni. Így az, ami saját kiadónak indult, elkezdett segíteni más íróknak is.

Hogyan segíti az Ébredés Misszió az írókat?

Az Ébredés Misszió kiadó elsőrorban keresztény műveket ad ki, vagy olyanokat, melyek megegyeznek a keresztény erkölcsi normákkal. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy mi is hinni tudjunk a művedben, és ne csak te egyedül. Mi pedig abban tudunk hinni, ami tiszta és értékes.

Másodsorban fontos számunkra, hogy az író műve, a sajátja maradjon. Nem csak a szerzői jogai maradjanak meg, hanem az elkészült, kinyomtatott példányok is teljes mértékben az ő tulajdonát képezzék. Ha akarja, rakja tele vele a házát örömében, ha szeretné, osztogassa ingyen az ismerőseinek, vagy adja pénzért bárkinek.

Fontos továbbá, hogy ne verje magát túlzott költségekbe egy író csak azért, hogy megjelenhessen a könyve. Ne kelljen eladósodnia, és ne bánja meg később , hogy a könyvkiadás mellett döntött.

„Maximum, mekkora összeget tudnál rászánni a műved kiadására?”

Ez az a bűvös mondat, amit sok könyvkiadó nem tesz fel a hozzájuk forduló íróknak, de végüli kulcsfontosságú dolog. Azzal szoktam folytatni, hogy: „Én pedig megmondom, hogy ez az összeg mire lehet elég.” Úgy gondolom, ez a legmegfelelőbb tárgyalási alap egy ilyen fontos kérdéssel kapcsolatban. A mi áraink a te anyagi lehetőségeidtől indulnak ki, és nem a mi meggazdagodási vágyunkból.

Ha úgy érzed tudsz azonosulni ezzel a gondolkodásmóddal, akkor kattints ide, és írd meg nekünk az elképzelésedet, kérdéseidet.

Ha előtte szeretnél többet megtudni rólunk, vagy a könyvkiadásról, akkor ide kattints!

Várjuk, hogy segíthessünk!

Urbán L. Tamás – Ébredés Misszióweb counter


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?